Asfaar

أسفار

Lid Worden

Betekenis

Wat betekent ‘Asfaar? 

‘Asfaar is het meervoud van het Arabische woord ‘Safar’ (سفر), en dit betekent reis. De relevantie van deze commissie vloeit voort uit de volgende ‘ayah:

‘Hebben zij dan niet rondgereisd op de aarde, zodat zij harten kregen om te begrijpen of oren om mee te horen? Voorwaar, de ogen zijn niet blind, maar de harten in hun binnengaan zijn blind.’ [Surah Al-Hadjj: 46].

 

Inhoud

Wat houdt ‘Asfaar in? 

Wij vinden het belangrijk de horizon van de studenten te verbreden door samen op reis te gaan naar verschillende landen/steden. Dit doen wij door kennis op te doen over- en te reflecteren op- de verscheidenheid van mensen en culturen, maar ook de verscheidenheid van de creatie en natuur. Door middel van verwondering, kunnen wij Allah subh’anahu wa ta’ala prijzen en leringen uittrekken voor onszelf. Het is naast een fysieke reis, ook een innerlijke reis, waarbij de opgemaakte ervaringen en inzichten ons een stap dichterbij onszelf en Allah zullen brengen.

Acties

Wat doet de commissie? 

De commissie speelt in op maatschappelijke behoeftes en is zich bewust van het belang van liefdadigheid in elk aspect van het leven. De commissie weet wat er speelt binnen de maatschappij en binnen hulporganisaties. Ze kunnen afwegen wat relevant zou kunnen zijn voor de moslimstudent en dienen als bemiddelaar bij wat de moslimstudent kan betekenen bij een bepaalde actie van een hulporganisatie. Lijkt het je interessant om lid te worden van deze commissie, stuur dan een mail met een motivatie naar: info@svidee.nl