Asfaar

Wat betekent ‘Asfaar?

أسفار

/’Asfaar/

 

‘Asfaar is het meervoud van het Arabische woord ‘Safar’ (سفر), en dit betekent reis. De relevantie van deze commissie vloeit voort uit de volgende ‘ayah:

‘Hebben zij dan niet rondgereisd op de aarde, zodat zij harten kregen om te begrijpen of oren om mee te horen? Voorwaar, de ogen zijn niet blind, maar de harten in hun binnengaan zijn blind.’ [Surah Al-Hadjj: 46].

 


Wat houdt ‘Asfaar in?

Wij vinden het belangrijk de horizon van de studenten te verbreden door samen op reis te gaan naar verschillende landen/steden. Dit doen wij door kennis op te doen over- en te reflecteren op- de verscheidenheid van mensen en culturen, maar ook de verscheidenheid van de creatie en natuur. Door middel van verwondering, kunnen wij Allah subh’anahu wa ta’ala prijzen en leringen uittrekken voor onszelf. Het is naast een fysieke reis, ook een innerlijke reis, waarbij de opgemaakte ervaringen en inzichten ons een stap dichterbij onszelf en Allah zullen brengen.

 


Wat doet de commissie?

Als commissielid van ‘Asfaar ben je capabel om een reis te organiseren die ook het innerlijke voedt. De kunst hierin is om het desbetreffend gebied zodanig te onderzoeken, dat alle vruchten er van geplukt worden. Naast organisatorisch vermogen, beschik je ook over een communicatief vermogen. Lijkt het je leuk om zelf mee te helpen met reizen organiseren? Stuur dan een mailtje met een motivatie naar: info@svidee.nl

 


Reis Heidelberg