2019 - 2020

Lid Worden

The Grateful Believer

 

Online Iftar

 

H’alaqah: Ramadan Reflectiekring

 

Open H’alaqah 2020

 

Driedaagse Ribaat 2019 

Tijdens het weekend van 8 t/m 10 november heeft de driedaagse Ribaat plaatsgevonden, al-hamdulillah. Het was een intensief weekend waar de aanwezigen de kans hebben gekregen om zich terug te trekken in een rustig dorpje ver van de stad, omringd door mooie Nederlandse natuur.

We hebben genoten van verschillende activiteiten, waarmee de behoefte voor de religieuze, praktische en mentale aanpak van de persoonlijke ontwikkeling werd vervuld. Dit werd gedaan in de vorm van lezingen, workshops en h’alaqaat.
Ook heeft het onderdeel waarin vier rolmodellen (studenten en young professionals) in de vorm van een panel hun ervaringen deelden en vragen beantwoordden betreffende de aanpak van hun succes, bijgedragen aan deze behoefte. Naast het opdoen van kennis op een theoretische en praktische wijze, hebben wij ook veel plezier gevonden in de ontspanningsactiviteiten. Een mooie balans tussen theorie, praktijk en ontspanning.

We blikken terug op een leerzaam en gezellig weekend waar we niet alleen veel hebben geleerd van de aanwezige sprekers en rolmodellen, maar vooral ook van elkaar door middel van mooie en ontroerende gesprekken. We keerden terug naar huis met een warm, bewust en motiverend gevoel.
Namens SV IDEE willen we graag iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en positieve bijdrage aan de sfeer. Tot de volgende Ribaat, in sha Allah!

Ontdek Je Talenten Workshop 

Op 9 oktober organiseerde SV IDEE de workshop ‘Ontdek Je Talent’, geleid door Michel Jansen. Op deze avond werd op een humoristische en verlichtende manier uiteengezet hoe wij niet alleen onze kwaliteiten, maar ook onze mindere eigenschappen ten goede kunnen brengen op de werkvloer. Hoe ga je een sollicitatie in met een werkgever die net zo druk en vrolijk is als Ernie van Sesamstraat en hoe pak je het aan als je een realistische en neutrale Bert voor je neus hebt?

De aanwezigen gingen vooral met zichzelf en de anderen aan de slag, “Jullie zijn hier gekomen voor een workshop en zeker geen lezing, dus aan jullie het woord”, aldus Michel Jansen. Van vragen als “Hoe laat ik mijn toekomstige werkgever zien wat ik kan?” tot aan “Is een foto op mijn CV handig, ook als ik een hoofddoek draag?” werden behandeld. Een avond vol met tools die ons tot denken en verwerken kunnen zetten, om in onze verdere loopbaan bewuster om te gaan met onze talenten.

Wij bedanken Michel Jansen en de aanwezigen voor deze mooie avond en zien jullie in sha Allah op het volgende SV IDEE evenement!

Open H’alaqah 2019

Op 29 november was onze eerste open h’alaqah. Tijdens dit evenement werden ayaat besproken die kunnen helpen bij de omgangsnormen binnen de studie- en werkcultuur in de hedendaagse maatschappelijke context. De avond werd door Rafik Dahman begeleid. In het eerste deel vertelde Rafik over twee grondbeginselen uit de tafsirwetenschappen. Het was diepgaande stof, die ons prikkelde tot nadenken.

Het tweede deel van de avond was hoofdzakelijk interactief. Tijdens dit deel werd door Rafik de link tussen de ayaat en de situatie van de moslim(a) in de hedendaagse Nederlandse maatschappij gelegd. Eén ayah is ons nog lang bijgebleven: de 63ste vers uit surah Al-Furqan (25:63). Hierbij gaf de spreker ons een nieuw inzicht dat we in ons dagelijks leven in de praktijk kunnen brengen, al-hamdulillah.

Wil jij weten welke woorden ertoe hebben geleid dat we bewuster zijn gaan nadenken over onze eigen positie in de omgang met anderen? Kijk dan het filmpje! In sha Allah tot onze volgende open h’alaqah!